Sunday, March 19, 2006

Resedagbok i punktform

Nu kanske ni undrar hur Paris har varit. Om inte så borde ni göra det.
Jag for till Paris ensam med målet att vara jätteensam. Så fel det blev.

Ska försöka skiva en resedagbok så här i efterhand.

Dag 1.(Den där med sträckläsningen)

Jag åkte ner till Paris. Jag sträckläste hela 400sidor långa/tjocka boken, "Mess".
Kom till vandrarhemmet, 3 ducks, runt 8 på kvällen och satte mig i puben och läste klart boken.
Blev förvånad över hur många unga mäniskor det var som bodde på vandrarhemmet. Jag delade rum med en kille från Australien, en kille från Kanada och en tjej från Kanada.
Första kvällen gick lugnt till. Jag var trött som en koala* och lade mig rätt tidigt relativt nykter men innan jag gick så fick jag smeknamnet Harry Potter. Ett smeknamn som hängde med resten av veckan.

Dag 2. (Den där med 700 trappsteg och höjdskräck)
Natten bestod av bångstyriga sängkläder och knarrande sängar.
Efter en äckelpäckel frukost bestående av baguette och sylt så klättrade jag upp i Eiffeltornet.
Jo, jag klättrade. Jag tänkte att jag skulle spara 3€ genom att inte ta hissen utan att istället ta trapporna. Gissa vilken fetingtabbe det var. Trodde jag skulle dö innan jag var uppe på andra våningen. För det första så har jag ju inte en elitidrottares fysik precis så att ta mig 700trappsteg vertikalt så var en pärs i sig.
...och för det andra så visade det sig att det pirrade ordentligt mellan benen när jag saktamak stegade mig upp och tittade ner. Inte såndärt välbehagligt pirr utan väldigt obehagligt och hisnade pirr så jag skippade att fara upp ända till toppen. Andra våningen räckte bra för mig.
Resten av dagen förflöt relativt dåligt. Gick vilse flertalet gånger i jakten på Moulin Rouge. Gav upp och gick hem till middagstid. Där jag mötte upp rumskompisarna och vi gick till en dyr och dålig restaurang. Beställde en sallad med tonfisk, räkor och lax. Fick även magont som en extra bonus.
Kanadensaren och jag skämtar om att jag är en boygirl. En birl. Då jag har stickat en halsduk. Kanadensaren beter sig övedrivet trevligt.
Sen blev vi fulla.

Dag 3 (Den där med den skelande kon)

Duschade svinkallt och skippade frukosten.
Gav mig ut i staden, den här dagen beväpnad med en karta. Gick inte vilse en enda gång! Jag hittade utan problem till La Grande Arche, Arch de triumph och Louvren.
På Triumfbågen hittade jag en gigantisk skelande ko. Undrar varför ingen har hittat den förut.
Strosade längs med Champs-Elysées och köpte en väska. Efter att ha använt upp min ration av steg på en dag så fick jag trötta fötter. Bet ihop och for till katakomberna. Det var ruggit. Massor och åter massor av kvarlevor av mäniskor. Jag började må dåligt.
For hem till hotellet och vilade tills de andra kom hem.
Kanadensaren och jag är ensamma i ummet. Då avslöjar han ståendes på knä framför min säng där jag ligger att han är homo. Tydligen trodde han på det där 'birl' snacket dagen före. Det blir en avig stämning ett tag.
Sen blev vi fulla och australienaren ligger med den kanadensiska tjejjen som redan har en pojkvän.

Dag 4(Den med alla kändisar)

Australienaren och kanadensaren far hem.
Kanadensiska tjejjen skäms ögonen ur sig och förklarar att hon inte hade pojkvän iallafall. Hon skojade bara förut.
Jag far till Paris waxcabinet. Där hälsar jag på Lara Croft, Putin, Obelix, Lara Croft, Harrison Ford, Jimi Henrix och Lara Croft.
Bestämmer mig att försöka hitta Moulin rouge en gång till. Fast nu med karta. Hittar det men blir besviken. Var ju inte nånting speciellt. Går och sätter mig på en restaurang i Montmartre med levande pianomusik. Sitter där resten av dagen. Går hem till hotellet och firar min första St Patricks day. Det är en kul fest och den kanadensiska tjejjen vill gå till Eiffeltornet för att se någon ljusshow. På vägen tillbaka går vi vilse men vi lyckades hitta vägen tillslut.

Dag 5(Den med 'Se on siinä')

Vill verkligen inte fara hem. Skulle vilja stanna minst en vecka till. Jag har hunnit göra allt och ingenting men tyvärr så går planet vid två tiden så det blir att stiga upp tidigt och packa ihop allt. Upptäcker på bussen till flygfältet att en bekant från hotellet ska med samma plan. Så vi slår följe. Hon är från Tasmanien men är utbytesstudent i Malmö just nu. Verkar lagom krångligt då pojkvännen fortfarande bor i Tasmanien.
Planet startar och det börjar droppa vatten från taket på henne. Inte bara någon pyttedroppe utan nästan så att de rinner. Vi blir lite oroliga över planets säkerhet men vi är ganska bra på att spela kolugna. Vi skrek inte högt en enda gång.
Väl i stockholm hoppar jag på båten mot Åland.
Sen blev jag full med två (hetrosexuella) par i från Jyväskylä.


Det där är pretty much it. Så, nu behöver jag inte svara på vad jag gjorde där nere. Jag kan bara hänvisa till bloggen.


*(koalor sover 22timmar per dygn. Då måste de ju vara jättetrötta.)

2 comments:

Lena said...

Fast koalor är nog inte så trötta just eftersom de sover så mycket! ;-)

enSam said...

myran: Men varför sover de då om de inte är trötta? :P

uglyallday: Well, jag vet inte riktigt vad jag ska svara på det men Nej.