Sunday, August 06, 2006

Giftemål

Jag är så trött på att giftemål har blivit en sån rolig grej som man gör när man är kär. Folk gifter/förlovar sig efter att bara ha känt varandra några månader och det krävs nog lite mera tid än några månader för att lära känna en person ända ner i botten. Hur kan man lova evig kärlek till någon som man inte känner?
Sen kan man ju diskutera om man verkligen kan lova evig kärlek till någon överhuvudtaget? Folk tänker sig nog inte riktigt för vad de lovar i kyrkan.
Och vad är det för fånigt påhitt att förnya äktenskapet? Har man redan har lovat evig kärlek till någon så varför lova det en gång till? Det är ju helt tydligt hur folk inte förstår hur länge en evighet är.
Mitt förslag är att man skulle kunna välja en light version av bröllop. Ett bröllop där vigsellöftena går ut vart femte år eller så och samtidigt göra skilsmässor mycket svårare att få igenom. Det skulle iof vara lite synd om de kvinnor som blir misshandlade av mannen men hon kanske skulle ha lärt känna honom lite bättre innan hon lovade en 5årig kärlek till honom.

Man blir så glad när man ser gamla människor som har levt ihop hela livet och fortfarande är lika kära. Synd att det är så ovanligt.

No comments: